Thursday, March 10, 2011

1st Anni at LOOKOUT POINT,Ampang

27 Februari 2011..d very 1st anniversary celebration of pemilik blog DAPOR INSTANT ni..yeayyy!!so kali ni si teruna telah plan nak buat surprise kat si gadis nii nak bawak pegi celebrate kat tempat jauh sikit dari tempat belajar kitorang..LOOKOUT POINT AMPANG..untuk pengetahuan semua, ia adalah salah satu tempat tarikan pelancong di mana anda boleh menikmati pemandangan seluruh KL dari atas bukit..kepada sesiapa yang taktaw jalan and takut sesat,jangan risau..bila dah sampai area ampang tu, signboard memang akan ada sepanjang jalan untuk membantu anda..:) 

kitorg sampai kat sana dalam lebih kurang pukul 8.45malam..ramai orang masa tu, mungkin sebab weekend..disyorkan kalau korang taknak ramai orang sangat pergi la weekdays..kat situ ada parking site disediakan,berbayar laa...kalau nak tengok scenery cantek,better naik atas lagi kat tinjau cafe ( naik dengan kereta pun boleh..parking ada banyak)sampai je kat sana, kitorg pilih kedai HAVEN..selain kedai tu, ada banyak lagi pilihan kedai panorama restaurant, lookout point western food, gasoline cafe and etc..kitorg pilih HAVEN sebab nampak kedai dia lagi lengang and view die pun menarik..

bagi Dapor Instant, kalau tujuan utama datang ke sini untuk cari makan yang sedap sampai ngigau2 malam(hehe;p),pilihan anda tak berapa tepat la..sebab makanan2 kat sini biasa-biasa je..mostly restaurant kat sini specialties dia western food..harga pun standard Chille's semua tu..hari tu kitorang order grilled lamb and sirloin steak..yang special nya sos black pepper dia..tapi jangan mintak lebih,nanti kene tambah caj..hahah..favret saya is dia punya strawberry shake! memang pekat sangat and rasa dia memang btol2 blend semua sekali..RECOMMENDED! plus, kalo ada bday siapa2, dia akan pasang lagu birthday kuat2 and automatically satu restoran akan nyanyi sama utk bday boy/girl tu..bestt!.kalau nak datang sini untuk celebrate hari2 special boleh la sebab environment kat sini best sangat!


so nasihat kami kalau nak cari tempat makan yang ada pemandangan cantik and romantik ala2 hindustan gituu feeling2 macam makan ditemani sinaran lampu bandar kl, datanglah ke LOOKOUT POINT AMPANG ye!
memang cantik sangat..n oh ya, happy 1st Anniversary EmilyShark!:)

review dari Dapor Instant : 4 bintang untuk tempat ini..:)

peta nak pergi tempat ni..sesat lagi xtaw laa:)


pemandangan seluruh kl dari atas...

restoran haven. serve mostly western food la..ada jugak food lain2

view dari restoran Haven

menu..boleh laa usha2 harga makanan2 lain..:)
grilled lamb set rm 27.00
sirloin steak rm28.00
strawberry shake rm9.00
  selamat mencuba semua!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...