Sunday, March 13, 2011

Sup Tulang Hajjah Che Yah, PJ

hye..baru2 ini mengidam nak makan sup tulang sangat2..tros la google cari kedai mana yang faymes ngan sup tulang kat area2 dekat Petaling Jaya ni..sekali keluar la nama kedai  HAJJAH CHE YAH NASI MELAKA...tapi dalam tu dia tak bagi pulak gambar sample sup ke kedai ke ape, cuma bagi alamat je..mula2 macam berat hati jugak nak pergi ke taknak..tapi last2 pergi la jugak..alamat yang dekat google tu macam complicated je tempat dia, tapi rupa2 nya dekat DIGITAL MALL sek 14 PJ jerr..adoyayy...dekat bangunan pasar2 sebelah digital mall tu ada food court die, gerai Che Yah ni kat food court tu la..kalau nak alamat penuh jugak ponn bolehh..:)

Hajjah Che Yah Nasi Melaka
MR11, Medan Ria Seksyen 14, Petaling Jaya, Selangor


dekat kedai ni dia memang ada baaaanyak jenis lauk untuk makan tengahari..ada siput sedut, ada ikan terubuk asam pedas, ada ikan patin gulai tempoyak, ulam, daging rendang, macam2 laa..special dia kat sini sup tulang la..sup ayam pun ade jugak..harga semangkuk sup tulang RM4.00 je tapi isi memang banyak..!! memang MURAH sangat, jarang nak dapat kat tempat lain..rasa dia pun sedap, tapi kena makan panas2 laa baru masyuukk..hari tu kitorg ambil lauk ikan patin masak tempoyak, sup tulang, ikan asam pedas dan sayur campur..ikan asam pedas dia biasa2 je, takleh lawan keaslian kat melaka lagi laa..tapi overall, makanan dia boleh tahan sedap la..and yang paling penting, MEMANG MURAH!!

review dari Dapor Instant : 3.5 bintang untuk gerai Hajjah Che Yah! 

 
sup tulang..RM 4.00 murah sangat2 dan isi banyak!!


gulai tempoyak ikan patin..RM3.00 sepinggan..kuah pekat sangat2 sehingga menjilat jari!

macam2 lauk ada..memang makanan kampung asli 


cari elok2 gerai ni..die gerai no 11!:)










selamat mencuba semua!!

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...